lijn van affectiviteit

Lida Vermeulen, facilitator.

Geboren 1964 in Alkmaar en samen met m’n ouders en zussen naar BelgiĆ« verhuisd in 1966. Ik zie mijn kindertijd als een soort pelgrimstocht daar langs een aantal Limburgse gemeenten en het Vlaamse platte land. Onbezonnen en moedig telkens weer nieuwe ontmoetingen aangaand. Het heeft me gevormd tot wie ik ben al fladderend tussen 2 landen. In 1984 ben ik in Amsterdam gaan wonen en werken, tegelijkertijd was ik een leerling aan de Ruudt Wackers Academie. Rond 1988 ging ik naar Antwerpen waar ik ook 2 jaar op de Kunstacademie doorbracht. Gemotiveerd door nieuwsgierigheid.

Verandering kwam er in 1997 toen ik ervoor koos om moeder te worden en merkte dat ik mijn kind wel een vaste plek wilde geven om op te groeien. Daarom koos ik Amsterdam opnieuw als thuishaven. Net als Judith Sargentini (GroenLinks) ben ik een verre nazaat van Giovanni Domenico Sargentini, een Italiaanse gipsgieter en kerkbeeldenmaker uit Bozzano die zich in de tweede helft van de negentiende eeuw vestigde in de Jordaan.

Biodanza met LidaIn 2010 bracht Biodanza nieuwe inspiratie en opening van mijn eigen mogelijkheden midden in een burn out. Mijn eerste workshop was meteen een bijzondere ervaring, ik werd diep geraakt door de ontmoeting, de muziek, het gevoel van genieten, ik vond het spannend en bevrijdend tegelijk. Mijn lichaam wist en voelde dat Biodanza goed voor mij was.
Ik blijf me nog steeds verwonderen over de rijkdom van Biodanza, de diepte waarmee ik telkens nieuwe ervaringen in de dans op kan doen. De helende werking van de dans en ook de uitdaging van ‘in contact zijn’. Biodanza spreekt tot een ieder die op zoek is naar ‘meer ervaren’ van zichzelf.

IBF certified

Ik ben opgeleid als docent bij de Biodanzaschool Amsterdam, afgestudeerd in 2016. Hiermee ben ik gecertificeerd IBF facilitator Biodanza.
Bijscholing: 2018-2019 Continued Learning Module I en Module II, A. Sarpe.

De opleiding tot biodanzafacilitator is geregistreerd en goedgekeurd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan alle kwaliteitseisen van dit overheidsregister.