Lijn van creativiteit

Wat kan Biodanza jou brengen?

Plezier beleven aan bewegen, in dans en in ontmoeting.
Affectieve verbinding herstellen met jezelf en met anderen.
In contact met anderen en jezelf eigen grenzen voelen en respecteren.
Jouw eigen potentieel ontwikkelen, tot bloei komen.
Integratie tussen denken, voelen en doen.
Ervaren in het Nu ….

Dansen in groep, mooie muziek en de dansoefeningen nemen je mee in het vinden van jouw eigen natuurlijke bewegingen, we leren geen danspasjes. We laten woorden achterwege. In verbinding met jezelf, en de andere deelnemers herken je je levenstalent. Je krijgt meer zelfvertrouwen, je voelt je vitaler, weer in verbinding met jezelf leer je je grenzen voelen. Je kan jezelf spontaan openen voor de kwaliteit van levend zijn.

Biodanza Systeem Rolando Toro:

Biodanza is een systeem gecreëerd door Rolando Toro, Chileense professor in de psychologie van de expressie, medisch antropoloog en dichter. Hij is in 2001 voorgedragen voor de Nobelprijs van de Vrede voor zijn werk met Biodanza.

Zijn hele leven heeft in het teken gestaan om de totaliteit van de mens te herstellen. De oefeningen brengen ons tot werkelijke intimiteit met andere mensen en versterken onze gewaarwording van wie we zijn. De methode werkt met een samenspel van de muziek, de uitnodiging in beweging te komen via dans en de aanwezigheid in groep. Toegankelijk voor iedereen, die van beweging en muziek houdt. Geen danstechniek, het gaat erom dat je voelt wat de muziek bij jou raakt en wat jou in beweging zet, en alles er mag zijn. Je creëert daardoor steeds meer dingen in jouw leven die bij jou passen en het ‘Ervaren’ wordt weer als kennis herkend.
In Rolando Toro zijn woorden: “Ik was geïnteresseerd in het creëren van een systeem om de vreugde van het leven te stimuleren, om de integratie tussen geest en lichaam te verbeteren en om de band tussen mensen te versterken. Biodanza is voortgekomen uit een bespiegeling over het leven. Uit een verlangen om herboren te worden. Biodanza is ontstaan uit een heimwee naar liefde.”

Biocentrisch principe:

Het Biocentrisch Principe stelt het leven centraal, herstelt het idee dat het leven heilig is. Het vindt zijn inspiratie in de overtuiging dat het universum is georganiseerd in dienst van het leven, het biocentrisch pricipe stelt voor om ‘het leven zelf’ voorop te zetten, niet de mens als centrum van alles te beschouwen. Het Biocentrisch Principe is gebaseerd op universele wetten die het leven in stand houden en de evolutie ervan mogelijk maken.

De 5 lijnen:

De ontwikkeling van de onderstaande 5 lijnen wordt door biodanza gestimuleerd en zorgt voor meer verbinding met de originele waarden en kwaliteiten van het leven.

Vitaliteit: met energie en flexibiliteit in het leven staan.
Seksualiteit: het ervaren van verlangen en plezier in je eigen sensualiteit.
Creativiteit: je creatieve vermogens aanspreken.
Affectiviteit: tederheid en respect in het geven en ontvangen van universele liefde.
Transcendentie: het uitstijgen boven je ego om hogere niveaus te bereiken van integratie met de mens, de natuur en de kosmos.

Biodanza is wereldwijd verspreid, in Zuid-Amerika en door heel Europa.

Wereldwijd Biodanza